vi arrangerar specialresor,

vinresor med gastronomi

Vi arrangerar exklusiva och inspirerande vinresor i symbios med gastronomiska upplevelser i Sverige samt  övriga Europa och världen. Våra vinresor arrangeras alltid tillsammans med vår egna ciceronFrédéric Hervier. 

Vin & kulinariska upplevelser i världsklass

Vi på NW Production älskar vin och gastronomi och sedan 2003 arrangerar vi resor till några av vinvärldens mest vackra och ikoniska regioner.  Följ med på exklusiva, inspirerande och spännande vinresor till några av världens bästa vindestinationer där vi tar dig bakom kulisserna, träffar riktiga vinmakare och tar del av deras liv och passion.

Vi reser i små grupper om max 20 personer. På så sätt har vi möjlighet att kunna besöka även mindre producenter med spännande sortiment.  Boka din plats på en av våra kommande resor eller låt oss sätta ihop ert egna program, där ni får uppleva genuina vingårdar och träffa människorna och hantverkarna bakom.

  • Vinresa Frankrike

Aktuella vinresor

I dagsläget har vi ingen inplanerad vinresa, men du är varmt välkommen att skicka in din förfrågan om du önskar att boka en vin- eller gastronomiresa med oss.

VINDESTINATIONER och våra tidigare vinresor

Bourgogne  – Gastronomi 

Bourgogne är Frankrikes, om inte världens, mest mytomspunna vinområde och ett av de allra svåraste att förstå sig på. Gör en helt skräddarsydd resa för ert sällskap till vindistriktet Bourgogne, från den södra delen Fuissé hela vägen till det världsberömda Côtes de Nuits.  På denna sträcka finner ni några av världens bästa viner så som Domaine de la Romanée-Conti, La Tâche and Echézeaux och här kommer ni att få lära känna druvorna Pinot Noir och Chardonnay på en helt annan nivå.

Varför inte avsluta en magnifik vinresa med en lunch i Lyon på kanske världens mest berömda restaurang Paul Bocuse, ett monument över fransk gastronomi.

Portugals vinregion Dourodalen

Magnifika Dourodalen ligger enbart en knapp timmes färd från staden Porto. Porto  i sig är en underbar mindre stad med mysiga gator och gränder. Bara att titta in på tågstationens fantastiska tak och väggar som är klädda med handmålad mosaik och kakel är en upplevelse i sig. Efter en eller 2 nätter i Porto tar vi oss vidare till Dourodalen där ni upplever en lyxig vinresa med spektakulära vyer. Här kommer ni bli hänförda av vyerna, alla vingårdar samt gårdar där vi får veta allt om från mindre till större portvinsproducenter. Titta på filmen här intill så får ni se! Vi tar er till privata vingårdar där ni får träffa ägarna och i en privatmiljö prova vinerna och såklart uppleva den gastronomiska kulturen.

 FRANSKA VINREGIONEN CHAMPAGNE

Med endast 2 timmar bilfärd från Paris kommer ni till de pittoreska små byarna så som Epernay, Hautvillers, Ay och staden Reims och det är här vi börjar våra vinresor till Champagne. Här finner ni inte enbart små och stora Champagnehus såsom Moët et Chandon, Veuve Clicquot, Deutz, Tribault och Le Mesnil utan även fantastiska restauranger, chokladtillverkare och ostproducenter. Här kan ni cykla mellan vingårdarna eller ta en båttur på floden Marne för att upptäcka distriktet på nära håll. Kombinera gärna med en övernattning i Paris, passar även utmärkt för 2-3 dagars konferensen. Titta gärna på filmen här intill för att se en av våra resor till vinregionen Champagne.

Vackra vinregionen Rhône/Provence i Frankrike

Under vår vinresa till Rhône/Provence besöker vi och provar några av de mest legendariska producenterna så som  Guigal, Jaboulet, Beaucastel, Vieux-Télégraphe, Faury, Château Pesquié och Pierre Amadieux. Detta är resan för dig som verkligen är intresserad av denna klassiska region och dess viner. Intresset för Rhône är större än någonsin och våra resa tar dig från norr till söder i dalen som är hemvist för viner och distrikt som Condrieu, Côte-Rôtie, Hermitage, St-Josph, Châteauneuf-du-Pape och Gigondas.
Vi besöker även en av de mest spännande distrikten just nu – Ventoux!

I vackra Provence avslutar vi med en utflykt till det hänförande Les Baux des Provence mellan Avignon och Arles, en by på toppen av ett berg som hyser ruinerna av en mäktig fästning. På de trånga, kullerstensbelagda gränderna vimlar det av butiker som säljer de världsberömda lavendeltvålarna, underbar olivolja och vid säsong enorma tryfflar.

 Världens vinhuvudstad Bordeaux

I Bordeaux hittar vi några riktiga legender i vinvärlden. Här besöker vi stjärnor som Mouton-Rothschild, Angélus, Cheval Blanc, Cos d’Estournel och mycket mer.
Under fyra dagar besöker vi Bordeaux och några av världens mest kända slott men även nya uppstickare som förnyar regionen. På samtliga ställen får vi privata visningar av egendomarna och provar kända viner.

Vi äter utsökta måltider, bor exklusivt mitt i Bordeaux och avslutar resan med en båttur i Archachonbukten där vi äter nyfångade ostron och dricker kallt vitt vin från Bordeaux.
Välkommen på en oförglömlig resa!

Kontakta oss idag för priser och förslag

Kontakta gärna oss så berättar vi mer om våra resor inom kultur, vin och gastronomi. Önskar du ett eget upplägg så hjälper vi er gärna med detta också