Dubai

En mix av allt vad det gäller glamour, kulturer och arkitektur.
Arabiskt, storslaget, hypermodernt och mitt i den brännande öknen. Emiratet Dubai, som är en del av nationen Förenade Arabemiraten, liknar ingen annan plats i världen.

Floden, The Creek, delar staden på mitten, nästan som en metafor. På ena sidan ligger den orientaliska mystiken och på den andra sidan det moderna väst. Vindtorn och moskéer står sida vid sida med moderna skyskrapor och shoppingarkader. Dubai blandar det enorma utbudet av underhållning som finns i moderna storstäder med den genuina arabiska mystiken. Blandingen är utsökt!

I Bastakiyadistriktet, Dubais ”Gamla stan” som ligger nära Dubaiviken, kan man komma bort från hög puls och köphysteri. Området började byggas på 1890-­talet och kvalificerar sig därmed som Dubais äldsta. I de vackert upprustade kvarteren hittar man nu gallerier, konsthantverk och stilla kaféer med ny, arabisk konst av högsta klass på väggarna.

Jumeirahs Moské är en otroligt vacker byggnad och är ett måste att se. Under mottot "open doors, open minds" visar man upp sin moské för alla som så önskar. Syftet är att öka förståelsen mellan muslimer och andra kulturer och religioner. Moskéen i Jumeirah är som mest magisk på kvällen med sin fantasifulla belysning.

Det är lätt att glömma att man faktisk befinner sig mitt ute i öken. En dagstur utanför staden ger en snabb närkontakt med den heta sanden. Ökensafari är ett måste i Dubai – Det finns många olika varianter att välja på, allt från ökenrally i jeep till att rida kamel. 
Sol och bad är också en naturlig del om du kommer hit som turist.

Det finns både öppna stränder för allmänhet och strandhotellen där hotellet har ett avgränsat område för sina gäster.

Dubai är staden där man får upplevelser utöver det vanliga, bara genom att gå utanför hotelldörren.