Stockholm

Stockholm är en mycket vacker stad som är byggd på 14 öar och sammankopplade av 57 broar. Stockholm från vattnet, med sin skärgård med drygt 30 000 öar, kobbar och skär är en otroligt vacker syn. Den härliga grönskan, de vackra byggnaderna, den friska luften och närheten till vattnet är kännetecken för Stockholm. Stockholm är en grön stad, hela 40 procent av staden består av parker och grönområden och det finns gott om strövområden, strandpromenader och nationalparker.

Man får inte missa Stockholms äldsta sevärdhet, Gamla Stan. Detta är en av världens bäst bevarade medeltida stadskärnor, med små vindlande gator som är kantade av butiker, fyllda med konsthantverk och antikviteter, och kaféer och konstgallerier.
Man kan ta sig vidare till Vaxholms Fästning där historien utspelar sig i uppbyggda miljöer, montrar och evenemang. Därefter kan man ta sig åter in till staden där Skeppet Vasa från 1600-talet med sitt välbevarade kulturarv visar upp sig från sin bästa sida inne på Vasa Museet.

Skansen är ett måste när man besöker Stockholm! Här har man flyttat 150 historiska hus och gårdar från hela landet till Skansen. Du kan ströva runt bland vackra trädgårdar och på samma gång se på våra nordiska djur.

Om du är mer för utställningar, så rekommenderar vi ett besök på Fotografiska som nämligen är en av världens största samlingsplatser för modernt fotografi.

Stockholm har under senare år blivit omskriven internationellt som en av Europas mest spännande och kreativa matmetropoler. Utbudet är imponerande, vare sig du är ute efter samtida internationell gastronomi, klassisk svensk mattradition, etniskt från världens alla hörn eller prisvärda kvarterskrogar.