Barcelona

Barcelona är en stad fylld av modern arkitektur, design, eldiga dofter, trendiga barer och inspirerande restauranger, där nattlivet börjar när vanliga människor går och lägger sig. Barcelona är en av de hetaste städerna i Europa, där flertusenårig historia förenas med modern nutid och det erbjuds det senaste inom ariketktur, mode och design. Närheten till stranden gör Barcelona till en unik och speciell storstad, där man under dagen besöker attraktioner och under siestan på eftermiddagen så tar man badkläderna och går ner och lägger sig på stranden.

En härlig och rolig aktivitet som man kan hitta på i Barcelona är att Laga Paella. Spanien är synonymt med Paella och det är en konst att göra god Paella. Några av de viktigaste ingredienserna är tid och kärlek.

Andra lite annorlunda aktiviteter är Lådbilsrally där man delas upp i mindre lag och sen gäller det att tänka till och vara kreativ, för varje lag ska bygga ihop en lådbil som körs när deltagarna springer a la ”Flintstone modell”.

Den andra är en aktivitet i Åsnans tecken. Åsnan har varit ett viktigt redskap i det spanska lantbruket och ca. 1 timme norr om Barcelona försöker man hålla fast vid traditionerna. Här får deltagarna prova på att ploga, rida och försöka leda en åsna utan att tappa lasten som ligger i åsnans korgar. De som klarar de olika proven får ett ”åsne-körkort” i slutet av dagen.